Chobotnice malá 10 / 20 *
Chobotnice malé v 1kg balení, mražené
Cena za 1 ks vč. DPH | 217,- |
Cena za 1 ks bez DPH: | 189,- |
Výrobce: | FINE FISH CZ | ![]() |
Kód produktu: | 104002 | |
Záruka: | žádná |
Chobotnice malá 10 / 20 *
Chobotnice 60+ a 10/20 jsou balené, tedy 1ks = 1balení.
Velmi inteligentní hlavonožec žijící v moři a oceánech. Má 8 chapadel s přísavkami. Podle potřeby dokáže měnit barvu i strukturu kůže a v obraně vypouští inkoust.
V japonské a středomořské gastronomii jsou chobotnice velmi oblíbené. Jsou vhodné při dietním stravování, obsahují mnoho minerálů a vitamínů.
Menší chobotnice jsou chuťově jemnější a měkčí. Námi nabízené mražené chobotnice (malé velikosti), jsou již očištěné a připravené pro využití v kuchyni. (Samotné očištění je zdlouhavé a složité, proto doporučujeme kupovat už připravené).
Chobotnice nacházejí v kuchyni široké uplatnění, jak syrové (japonská kuchyně), tak i tepelně zpracované. Můžete je vařit, smažit, péct, grilovat, dusi nebo nakládat. Protože ja maso chobotnic tužší, vyžaduje delší úpravu. Většinou se konzumují chapadla, někdy i hlavy. Doporučujeme k výrobě salátů, k těstovinám, ale třeba i grilovaná chobotnice, pokapaná česnekovým olejem se zeleninou.
Mražené chobotnice vydrží i 1 rok, ale čerstvé nebo rozmražené spotřebujte do 1 dne.
Recept na grilované chobotnice:
Ingredience:
- Chobotničky (600g)
- Limetka
- Stroužky česneku (3)
- Olivový olej
- Kurkuma
- Hladkolistá petržel
- Sůl
Chobotnice omyjeme a dáme je vařit. Vaříme až dokud nejsou zcela měkké. Může to trvat až hodinu.
Připravíme si marinádu. Do olivového oleje vmícháme limetkovou šťávu a prolisovaný česnek (díky česneku získají mořské plody vynikající chuť). Přidáme ještě lžičku nebo dvě kurkumy a najemno nasekanou hladkolistou petržel. Následně marinádu osolíme.
Uvařené chobotnice naložíme do připravené marinády. Necháme je alespoň hodinu uležet a poté napícháme na silnější špejle.
Rychle a zprudka je grilujeme.
K chobotnicím si můžete udělat ještě omáčku.