Chobotnice tácek 1 / 2 *

Chobotnice velká - mražená

Cena za 1 kg vč. DPH 356,-
Cena za 1 kg bez DPH: 310,-
Skladem
Výrobce: výrobce neuveden
Kód produktu: 104012
/chobotnice-tacek-1-2-e179.htm
Popis

Chobotnice tácek 1 / 2 *

Velmi inteligentní hlavonožec žijící v moři a oceánech. Má 8 chapadel s přísavkami. Podle potřeby dokáže měnit barvu i strukturu kůže a v obraně vypouští inkoust.

V japonské a středomořské gastronomii jsou chobotnice velmi oblíbené. Jsou vhodné při dietním stravování, obsahují mnoho minerálů a vitamínů.

Menší chobotnice jsou chuťově jemnější a měkčí. Námi nabízené mražené chobotnice (malé velikosti), jsou již očištěné a připravené pro využití v kuchyni. (Samotné očištění je zdlouhavé a složité, proto doporučujeme kupovat už připravené).

Chobotnice nacházejí v kuchyni široké uplatnění, jak syrové (japonská kuchyně), tak i tepelně zpracované. Můžete je vařit, smažit, péct, grilovat, dusi nebo nakládat. Protože ja maso chobotnic tužší, vyžaduje delší úpravu. Většinou se konzumují chapadla, někdy i hlavy. Doporučujeme k výrobě salátů, k těstovinám, ale třeba i grilovaná chobotnice, pokapaná česnekovým olejem se zeleninou.

Mražené chobotnice vydrží i 1 rok, ale čerstvé nebo rozmražené spotřebujte do 1 dne.

Recept na grilované chobotnice:

Ingredience:

  • Chobotničky (600g)
  • Limetka
  • Stroužky česneku (3)
  • Olivový olej
  • Kurkuma
  • Hladkolistá petržel
  • Sůl

Chobotnice omyjeme a dáme je vařit. Vaříme až dokud nejsou zcela měkké. Může to trvat až hodinu.

Připravíme si marinádu. Do olivového oleje vmícháme limetkovou šťávu a prolisovaný česnek (díky česneku získají mořské plody vynikající chuť). Přidáme ještě lžičku nebo dvě kurkumy a najemno nasekanou hladkolistou petržel. Následně marinádu osolíme. 

Uvařené chobotnice naložíme do připravené marinády. Necháme je alespoň hodinu uležet a poté napícháme na silnější špejle.

Rychle a zprudka je grilujeme.

K chobotnicím si můžete udělat ještě omáčku.

Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.

Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Po otevření ihned spotřebujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.

Alternativní (1) [{"id":"104011","name":"Chobotnice velk\u00e1 2 \/ 3 blok *","price":"252","brand":"v\u00fdrobce neuveden","category":"Chobotnice, Olihn\u011b, S\u00e9pie","position":1}]

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"104012","name":"Chobotnice t\u00e1cek 1 \/ 2 *","price":"356","brand":"v\u00fdrobce neuveden","category":"Chobotnice, Olihn\u011b, S\u00e9pie","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=179