Chobotnice velká 2 / 3 blok *
Chobotnice - mražená.
Cena za 1 kg vč. DPH | 252,- |
Cena za 1 kg bez DPH: | 219,- |
Výrobce: | výrobce neuveden | |
Kód produktu: | 104011 |
Chobotnice velká 2 / 3 blok *
Jedná se o velmi inteligentního hlavonožec žijícího v moři a oceánech. Má 8 chapadel s přísavkami. Podle potřeby dokáže měnit barvu i strukturu kůže a v obraně vypouští inkoust.
V japonské a středomořské gastronomii jsou chobotnice velmi oblíbené. Jsou vhodné při dietním stravování, obsahují mnoho minerálů a vitamínů.
Námi nabízené mražené chobotnice jsou již očištěné a připravené pro využití v kuchyni. (Samotné očištění je zdlouhavé a složité, proto doporučujeme kupovat už připravené).
Chobotnice nacházejí v kuchyni široké uplatnění, jak syrové (japonská kuchyně), tak i tepelně zpracované. Můžete je vařit, smažit, péct, grilovat, dusi nebo nakládat. Protože ja maso chobotnic tužší, vyžaduje delší úpravu. Většinou se konzumují chapadla, někdy i hlavy. Doporučujeme k výrobě salátů, k těstovinám, ale třeba i grilovaná chobotnice, pokapaná česnekovým olejem se zeleninou.
Recept na dušené chobotnice:
Ingredience:
- Chobotnice
- Česnek
- Cibule
- Rajčata
- Paprika
- Rostlinný olej
- Červené víno
- Bobkový list
- Nové koření
- Pepř mletý
- Sůl
Chobotnici zvolna rozmrazíme a poté nakrájíme na kousky. Na plátky nakrájíme i cibuli, rajčata, papriku a česnek.
Rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mírně zpěníme a vložíme maso z chobotnice.
Poté přidáme rajčata, papriku, česnek, bobkový list, nové koření. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a poté dusíme. Podle potřeby mícháme a podléváme vínem.
Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.
Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Po otevření ihned spotřebujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.