Chobotnice velká 2 / 3 *

Chobotnice o hmotnosti 2 - 3 kg. Mražená.

Cena za 1 kg bez DPH: Cena na dotaz
Výrobce: FINE FISH CZ FINE FISH CZ
Kód produktu: 104011
Záruka: žádná
/chobotnice-velka-2-3-e147.htm
Popis

Chobotnice velká 2 / 3 *

Chobotnice velká o hmotnosti 2 - 3 kg.

Velmi inteligentní hlavonožec žijící v moři a oceánech. Má 8 chapadel s přísavkami. Podle potřeby dokáže měnit barvu i strukturu kůže a v obraně vypouští inkoust.

V japonské a středomořské gastronomii jsou chobotnice velmi oblíbené. Jsou vhodné při dietním stravování, obsahují mnoho minerálů a vitamínů.

Námi nabízené mražené chobotnice jsou již očištěné a připravené pro využití v kuchyni. (Samotné očištění je zdlouhavé a složité, proto doporučujeme kupovat už připravené).

Chobotnice nacházejí v kuchyni široké uplatnění, jak syrové (japonská kuchyně), tak i tepelně zpracované. Můžete je vařit, smažit, péct, grilovat, dusi nebo nakládat. Protože ja maso chobotnic tužší, vyžaduje delší úpravu. Většinou se konzumují chapadla, někdy i hlavy. Doporučujeme k výrobě salátů, k těstovinám, ale třeba i grilovaná chobotnice, pokapaná česnekovým olejem se zeleninou.

Mražené chobotnice vydrží i 1 rok, ale čerstvé nebo rozmražené spotřebujte do 1 dne.

Recept na dušené chobotnice:

Ingredience:

  • Chobotnice
  • Česnek
  • Cibule
  • Rajčata
  • Paprika
  • Rostlinný olej
  • Červené víno
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Pepř mletý
  • Sůl

Chobotnici zvolna rozmrazíme a poté nakrájíme na kousky. Na plátky nakrájíme i cibuli, rajčata, papriku a česnek. 

Rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mírně zpěníme a vložíme maso z chobotnice.

Poté přidáme rajčata, papriku, česnek, bobkový list, nové koření. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a poté dusíme. Podle potřeby mícháme a podléváme vínem.

 

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"104011","name":"Chobotnice velk\u00e1 2 \/ 3 *","price":"0","brand":"FINE FISH CZ","category":"kor\u00fd\u0161i a m\u011bkk\u00fd\u0161i","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=147