Hovězí Eyeround - kýta váleček URU *

Hovězí Eyeround - kýta váleček

Cena za 1 kg vč. DPH 221,-
Cena za 1 kg bez DPH: 192,-
Skladem
Výrobce: FINE FISH CZ FINE FISH CZ
Kód produktu: 450811
Záruka: žádná
/hovezi-eyeround-kyta-valecek-uru-e763.htm
Popis

Hovězí Eyeround - kýta váleček URU *

Hovězí váleček patří k zadnímu masu, nalézá se na zadní kýtě, kde přiléhá ke spodnímu šálu. Jedná se o naprosto čistý kulatý sval, pravidelný a hladký (odtud pochází jeho název). Tvar ale drží pouze maso z mladých kusů.

Maso je nádherně čisté a pravidelné, vzhledově je to luxusní kousek hovězího. Je radost s ním pracovat. Například taková prošpikovaná pečeně z válečku je na servírovacím talíři opravdu úchvatná.

Maso je dokonale libové, takže i velmi dietní. Při přípravě z něj nepotřebujete nic ořezávat nebo jinak preparovat. Je ideální pro ty, kteří si drží linii a přesto si chtějí občas vychutnat tradiční českou kuchyni.

Hovězí váleček se nehodí na steaky (kvůli své tuhosti), ale je z něj výborný tatarák nebo roastbeef. Skvělý je i nakrájený na plátky a dušený (jako roštěnky), nebo plněný jako ptáčky, či jiné závitky.

Země původu masa je Uruguay a jedná se o vysoce kvalitní maso. Rozdíl oproti většině Evropy je v tom, že skot se v uruguayi volně pase na obrovských pastvinách, kde si i sám vybírá svou stravu, která je pro něj ideální. Zvířata žijí v příznivém, civilizací neznečištěném prostředí, na rozdíl od Evropy.

Výhody baleného masa:

Možnost zrání masa nejen po porážce, ale tadé dále po celou dobu zabalení, ať už ve vakuu či ochranné atmosféře.
Podstatně delší záruční lhůta (8 a více dní) dle druhu masa a balení
Tradiční použití spíše pro gastronomii, kde se mohou vyskytnou výkyvy v poptávce nejen objemové, ale také sortimentní a z toho vyplývající nutnost držet větší zásoby většího počtu položek.

Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.

Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.

Mražené produkty jsou uchovávány vakuované v mrazu při teplotě -20 až -18 °C. Teplota je neustále kontrolována (elektronické čidlo pro kontrolu teploty s automatickým systémem regulace). Produkt je až do okamžiku expedice uložen v mrazu a následně přepravován automobilem s mrazicí jednotkou, je tak po celou dobu přechováván ve vhodné teplotě.

 

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"450811","name":"Hov\u011bz\u00ed Eyeround - k\u00fdta v\u00e1le\u010dek URU *","price":"221","brand":"FINE FISH CZ","category":"uruguay","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=763