Hovězí RibEye - vysoký roštěnec Grain fed URU

Hovězí Ribeye

Cena za 1 kg vč. DPH 673,-
Cena za 1 kg bez DPH: 586,-
Skladem
Výrobce: výrobce neuveden
Kód produktu: 550805
Záruka: 24 měsíců
/hovezi-ribeye-vysoky-rostenec-grain-fed-uru-e1848.htm
Popis

Hovězí RibEye - vysoký roštěnec Grain fed URU

Tur domácí (Bos primigenius). Produkt farmového chovu, Uruguay. Skladujte a uchovávejte při teplotě 0 - 2 C. Určeno k tepelné úpravě.

Jedná se o část hovězí roštěné, která je krásně prorostlá tukovým mramorováním. Díky tomuto mramorování je rib eye neuvěřitelně šťavnatý a plný chuti.

Hovězí původem z Uruguaye je z mladých býků, které neobsahuje žádné růstové hormony ani anabolika a zvířata nebyla dokrmována žádným krmivem živočišného původu. 

Vysoký roštěnec z uruguayského hovězího masa je vhodný pro přípravu těch nejkvalitnějších steaků. Maso je po úpravě velmi křehké a vyznačuje se lahodnou chutí a vynikající vůní.

Doporučujeme steaky nakrájené na tloušťku cca 3cm vložit na rozpálený tál nebo litinovou pánev s minimálním množstvím tuku. Pro dosažení steaku "medium" se steak opéká 2-5 minut z každé strany. Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracení steaků nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou).

Vynikajícím způsobem úpravy tohoto masa je také grilování přímo na roštu nad žhavým uhlím.

Kuchyňská úprava - Rib Eye steak:

Maso po vyjmutí z vakuového balení osušte utěrkou a nechejte přibližně hodinu vydýchat a vytemperovat na pokojovou teplotu.
Steaky nakrájené na tloušťku minimálně 3cm vložte na rozpálený gril nebo teflonovou pánev bez použití tuku i bez jakéhokoliv koření a soli.
Po opečení povrchu z obou stran snižte teplotu grilování. Steak opékáme za pravidelného obracení cca 4-6 minut z každé strany podle požadovaného stupně propečení (rare, medium, well done). Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracení steaků nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou).
Jako indikace správně připraveného steaku je okamžik, kdy tukové oko ve středu Rib eye je měkké.
Po upečení maso ochuťte čerstvým pepřem a solí.

 

Výhody baleného masa:

Možnost zrání masa nejen po porážce, ale tadé dále po celou dobu zabalení, ať už ve vakuu či ochranné atmosféře.
Podstatně delší záruční lhůta (8 a více dní) dle druhu masa a balení
Tradiční použití spíše pro gastronomii, kde se mohou vyskytnou výkyvy v poptávce nejen objemové, ale také sortimentní a z toho vyplývající nutnost držet větší zásoby většího počtu položek.

Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.

Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.

Mražené produkty jsou uchovávány vakuované v mrazu při teplotě -20 až -18 °C. Teplota je neustále kontrolována (elektronické čidlo pro kontrolu teploty s automatickým systémem regulace). Produkt je až do okamžiku expedice uložen v mrazu a následně přepravován automobilem s mrazicí jednotkou, je tak po celou dobu přechováván ve vhodné teplotě.

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"550805","name":"Hov\u011bz\u00ed RibEye - vysok\u00fd ro\u0161t\u011bnec Grain fed URU","price":"673","brand":"v\u00fdrobce neuveden","category":"uruguay","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=1848