Hovězí RibEye - vysoký roštěnec Grass fed URU *
Hovězí vysoký roštěnec původem z Uruguaye - mražené
Cena za 1 kg vč. DPH | 447,- |
Cena za 1 kg bez DPH: | 389,- |
Výrobce: | výrobce neuveden | |
Kód produktu: | 450253 |
Hovězí RibEye - vysoký roštěnec Grass fed URU *
Část vysokého roštěnce, které je prorostlé tukem. Ribeye patří tak k nejkřehčím a nejšťavnatějším masům, vhodným na steaky. Jednoduchá příprava na pánvi i na grilu – stačí sůl, drcený pepř, olivový olej.
Hovězí původem z Uruguaye je z mladých býků, které neobsahuje žádné růstové hormony ani anabolika a zvířata nebyla dokrmována žádným krmivem živočišného původu.
Vysoký roštěnec z uruguayského hovězího masa je vhodný pro přípravu těch nejkvalitnějších steaků. Maso je po úpravě velmi křehké a vyznačuje se lahodnou chutí a vynikající vůní.
Označení Grass fed znamená, že dobytek je krmený výhradně trávou.
Výhody baleného masa:
- Možnost zrání masa nejen po porážce, ale také dále po celou dobu zabalení, ať už ve vakuu či ochranné atmosféře.
- Podstatně delší záruční lhůta (8 a více dní) dle druhu masa a balení
- Tradiční použití spíše pro gastronomii, kde se mohou vyskytnou výkyvy v poptávce nejen objemové, ale také sortimentní a z toho vyplývající nutnost držet větší zásoby většího počtu položek.
Příprava:
Maso po vyjmutí z vakuového balení osušte utěrkou a nechejte přibližně hodinu vydýchat a vytemperovat na pokojovou teplotu.
Steaky nakrájené na tloušťku minimálně 3cm vložte na rozpálený gril nebo teflonovou pánev bez použití tuku i bez jakéhokoliv koření a soli.
Po opečení povrchu z obou stran snižte teplotu grilování. Steak opékáme za pravidelného obracení cca 4-6 minut z každé strany podle požadovaného stupně propečení (rare, medium, well done). Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracení steaků nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou).
Jako indikace správně připraveného steaku je okamžik, kdy tukové oko ve středu Rib eye je měkké.
Po upečení maso ochuťte čerstvým pepřem a solí.
Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.
Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Produkt je určen k tepelné úpravě. Po otevření ihned spotřebujte.