Hovězí Tenderloin - svíčková 4/5 1,8 - 2,2 kg VAC URU

Hovězí svíčková 4/5 1,8 - 2,2 kg VAC URU

Cena za 1 kg bez DPH: Cena na dotaz
Výrobce: FINE FISH CZ FINE FISH CZ
Kód produktu: 550153
Záruka: 24 měsíců
/hovezi-tenderloin-svickova-4-5-1-8-2-2-kg-vac-uru-e402.htm
Popis

Hovězí Tenderloin - svíčková 4/5 1,8 - 2,2 kg VAC URU

Svíčková je maso ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky skotu. Název je odvozen od tvaru masa (svalu), připomínajícího svíci. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté zadní maso.

Svíčková je tradičně nejkvalitnější  a v porovnání s jinými částmi hovězího masa nejkřehčí partie. Z uruguayské hovězí svíčkové můžete připravit ty nejjemnější steaky, jaké si jen dokážete představit.

Další výtečnou možností je pečení vcelku a následné filování.

Hovězí původem z Uruguaye je z mladých býků, které neobsahuje žádné růstové hormony ani anabolika a zvířata nebyla dokrmována žádným krmivem živočišného původu.

Kuchyňská příprava - steak - hovězí svíčková (Uruguay):

Maso po vyjmutí z vykuového balení osušte utěrkou a nechejte přibližně hodinu vydýchat a vytemperovat na pokojovou teplotu.
Steaky nakrájené na tloušťku minimálně 3cm vložte na rozpálený gril nebo teflonovou pánev bez použití tuku i bez jakéhokoliv koření a soli
Po opečení povrchu z obou stran snižte teplotu grilování. Steak opékáme za pravidelného obracení cca 4-6 minut z každé strany podle požadovaného stupně propečení (rare, medium, well done). Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracení steaků nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou).
Po upečení maso ochuťte čerstvým pepřem a solí.

Výhody baleného masa:

Možnost zrání masa nejen po porážce, ale tadé dále po celou dobu zabalení, ať už ve vakuu či ochranné atmosféře.
Podstatně delší záruční lhůta (8 a více dní) dle druhu masa a balení
Tradiční použití spíše pro gastronomii, kde se mohou vyskytnou výkyvy v poptávce nejen objemové, ale také sortimentní a z toho vyplývající nutnost držet větší zásoby většího počtu položek.

Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.

Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.

Mražené produkty jsou uchovávány vakuované v mrazu při teplotě -20 až -18 °C. Teplota je neustále kontrolována (elektronické čidlo pro kontrolu teploty s automatickým systémem regulace). Produkt je až do okamžiku expedice uložen v mrazu a následně přepravován automobilem s mrazicí jednotkou, je tak po celou dobu přechováván ve vhodné teplotě.

 

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"550153","name":"Hov\u011bz\u00ed Tenderloin - sv\u00ed\u010dkov\u00e1 4\/5 1,8 - 2,2 kg VAC URU","price":"0","brand":"FINE FISH CZ","category":"uruguay","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=402