Jehněčí lýtko s kostí zadní *

Jehněčí lýtko s kostí zadní

Cena za 1 kg vč. DPH 259,-
Cena za 1 kg bez DPH: 225,-
Skladem
Výrobce: FINE FISH CZ FINE FISH CZ
Kód produktu: 420251
Záruka: žádná
/jehneci-lytko-s-kosti-zadni-e290.htm
Popis

Jehněčí lýtko s kostí zadní *

Jehněčí maso se vyznačuje specifickou chutí.

Jehněčí maso je charakteristické lehkou stravitelností, příznivým podílem tuku a bílkovin, nižším obsahem energie a nižším obsahem cholesterolu. Jehněčí maso se hodnotí jako jemně vláknité a to znamená u jehňat, jejichž tloušťka svalových vláken je poloviční. Narůstajícím věkem se zvyšuje tloušťka i počet příčných vazeb bílkovin a dochází tím ke zvyšování tuhosti, tvrdosti a ke ztrátě jemnosti a křehkosti masa. Chutnost a vůně jehněčího a ovčího masa je ovlivňována množstvím tuku. Chuť masa výrazně ovlivňuje výživa zvířete a druh plemene. Nejvhodnější a nejchutnější maso pro kuchyňskou úpravu je po vyzrání. Optimální doba zrání masa je asi 5 dní.

Čerstvé maso musíme hned po nákupu uložit do chladničky a skladovat při teplotě 0-5 °C. Měli bychom ho zpracovat do vyznačené doby spotřeby. Maso ve vakuovém balení otevíráme až před zpracováním. Chlazené maso můžeme zmrazit v mrazícím boxu, ale zmrazení musí být co nejrychlejší. Mražené maso uložíme v mrazícím boxu při teplotě -18°C. Je důležité, aby rozmrazení proběhlo co nejpomaleji, nejlépe v chladničce.

K aktivnímu a zdravému způsobu života potřebuje každý člověk kromě jiného také příznivé složení nejdůležitějších živin. Jehněčí maso určitě splňuje dnešní požadavky na zdravou a plnohodnotnou výživu svojí vysokou biologickou a dietetickou hodnotou. Vyznačuje se, kromě své typické vůně a chutí, dobrou stravitelností, vysokým obsahem důležitých aminokyselin, vitamínů a minerálních látek. Díky svému složení rovněž příznivě ovlivňuje metabolismus cholesterolu, a tak plně vyhovuje současným trendům v gastronomii. Podle výzkumů postačí 100 g jehněčího masa pokrýt doporučenou denní potřebu bílkovin z 30-40 %‚ zinku z 23 %‚ vitamínu B 12 z 56 % a aminokyseliny niacinu z 27 %.

 

Výhody baleného masa:

  • Možnost zrání masa nejen po porážce, ale tadé dále po celou dobu zabalení, ať už ve vakuu či ochranné atmosféře.
  • Podstatně delší záruční lhůta (8 a více dní) dle druhu masa a balení
  • Tradiční použití spíše pro gastronomii, kde se mohou vyskytnou výkyvy v poptávce nejen objemové, ale také sortimentní a z toho vyplývající nutnost držet větší zásoby většího počtu položek.

 

Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.

Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.

 

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"420251","name":"Jehn\u011b\u010d\u00ed l\u00fdtko s kost\u00ed zadn\u00ed *","price":"259","brand":"FINE FISH CZ","category":"jehn\u011b\u010d\u00ed","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=290