Kalamáry tuby U / 05 *

Kalamáry

Cena za 1 ks vč. DPH 191,-
Cena za 1 ks bez DPH: 166,-
Skladem
Výrobce: FINE FISH CZ FINE FISH CZ
Kód produktu: 103912
Záruka: žádná
/kalamary-tuby-u-05-e154.htm
Popis

Kalamáry tuby U / 05 *

Kalamáry tuby (bez chapadélek)

Kalamáry (Squid) jsou hlavonožci s úzkým protáhlým tělem. Velmi často jsou využívány v japonské a středomořské kuchyni. Často se pletou se sépiemi, které mají sice podobný tvar těla i stejný počet chapadélek, ale navíc mají ještě dva dlouhé biče zakončené širší částí s háčky.

Ideální pro přípravu jídel je použít čerstvé kalamáry. Ty jsou ale špatně k dostání, nejčastěji proto seženete nakládané nebo mražené. Výhoda námi dodávaných kalamár je v tom, že už jsou vyčištěné a připravené pro využití v kuchyni (pouze vyčištěné tuby bez chapadélek).

Výborně chutnají v kombinaci s česnekem, různými bylinkami, olivovým olejem, sušenými rajčaty nebo parmazánem. Kalamáry můžete plnit a grilovat nebo smažit, můžete je i nakládat či použít v syrové podobě na způsob japonského sushi.

Rozmrazené kalamáry ale nevydrží příliš dlouho, v lednici maximálně 1 den, proto je spotřebujte ihned.

1ks = 1balení

Recept na smažené kalamáry:

Ingredience:

Kalamáry (400g)
Sůl
Olivový olej (150 ml)
Česnek (4 stroužky)
Petrželka
Pepř mletý
Hladká mouka (50g)
Rukola (100g)
Citron (1ks)

Kalamáry očistíme a omyjeme. Poté je necháme v papírové utěrce oschnout.

Oloupeme česnek a rozmačkáme. Oloupaný česnek smícháme se lžící oleje a přidáme nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem.

Kalamáry zlehka obalíma v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a kalamáry v něm osmažíme z obou stran. Každou stranu zhruba 5 minut. Dokřupava osmahnuté kalamáry na talíři ještě pokapeme česnekovo-petrželkovým olejem. Podáváme s rukolou a dílkem citronu.

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"103912","name":"Kalam\u00e1ry tuby U \/ 05 *","price":"191","brand":"FINE FISH CZ","category":"kor\u00fd\u0161i a m\u011bkk\u00fd\u0161i","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=154