Kuřecí játra

Kuřecí játra

Cena za 1 kg vč. DPH 52,-
Cena za 1 kg bez DPH: 45,-
Na dotaz
Výrobce: výrobce neuveden
Kód produktu: 530181
Záruka: 24 měsíců
/kureci-jatra-e587.htm
Popis

Kuřecí játra

Kuřecí játra jsou jemná a s minimem práce rychle tepelně upravitelná. Z kuřecích jater můžeme připravit polévku (včetně oblíbených játrových knedlíčků), zavářku, nebo je můžeme využít jako hlavní jídlo, smažené, dušené či pečené. Také z nich lze připravit i různé pomazánky, které mohou nahradit paštiky. Příprava jater je jednoduchá, stačí pouze odstranit blanky a pak je už jen nakrájíme na potřebné kousky.

Recept pro inspiraci - Kuřecí játra na tymiánu:

Suroviny:

  • kuřecí játra (500g)
  • anglická slanina (250g)
  • červené víno - sladké (200ml)
  • cibule - střední (2ks)
  • sladká smetana (50ml)
  • čerstvý tymián (hrst)
  • sůl
  • drcený černý pepř
  • olej

Postup:

  • Kuřecí játra očistíme, vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na jemné proužky. Cibuli usekáme najemno.
  • Do hluboké pánve vložíme slaninu, kterou necháme rozškvařit. Jakmile pustí tuk, vmícháme jemně pokrájenou cibuli a orestujeme. Nyní přilijeme malé množství oleje, vmícháme očištěná játra a opékáme tak dlouho, dokud se nezatáhnou. Směs ochutíme čerstvým tymiánem a pepřem, podlijeme vínem a pod pokličkou zvolna podusíme doměkka.
  • Takto připravená kuřecí játra osolíme, zjemníme sladkou smetanou, necháme přejít varem a ihned podáváme.
  • Kuřecí játra dušená na víně s příchutí tymiánu podáváme jako hlavní chod s těstovinami, v menších porcích jako předkrm s toastem.

 

Výhody baleného masa:

  • Možnost zrání masa nejen po porážce, ale tadé dále po celou dobu zabalení, ať už ve vakuu či ochranné atmosféře.
  • Podstatně delší záruční lhůta (8 a více dní) dle druhu masa a balení
  • Tradiční použití spíše pro gastronomii, kde se mohou vyskytnou výkyvy v poptávce nejen objemové, ale také sortimentní a z toho vyplývající nutnost držet větší zásoby většího počtu položek.

 

Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.

Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.

 

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"530181","name":"Ku\u0159ec\u00ed j\u00e1tra","price":"52","brand":"v\u00fdrobce neuveden","category":"ku\u0159ec\u00ed","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=587