Losos norský celý 4 - 5 kg
Losos norský celý
Cena za 1 kg vč. DPH | 220,- |
Cena za 1 kg bez DPH: | 191,- |
Volně ložený na ledu. |
Výrobce: | výrobce neuveden | |
Kód produktu: | 200103 |
Losos norský celý 4 - 5 kg
Dostupné velikosti ryby a varianty zpracování | |
celá ryba | 2 - 3 kg * |
celá ryba | 3 - 4 kg * |
celá ryba | 4 - 5 kg |
celá ryba | 5 - 6 kg |
celá ryba | 6 - 7 kg |
Losos má charakteristické oranžové maso s typickým aroma. Jemné maso s minimem kostí je zdravé, protože obsahuje výborně stravitelné bílkoviny, nenasycené omega3 mastné kyseliny, vitami D, vitaminy skupiny B, draslík a selen.
Lososa dodáváme kuchaného s hlavou. Popřípadě můžete zvolit již zpracovaného lososa ve formě filetů (s kůží a bez kostí nebo bez kůže a bez kostí). Lososa můžete připravit i formou steak, porcovaného na takzvané podkovy.
Lososy vozíme několikrát týdně, můžeme tedy zaručit vždy čerstvé ryby. Celou cestu jsou v chladu, v předepsané teplotě a ryby jsou následně uloženy na ledu u nás na skladě, kde pravidelně monitorujeme teplotu.
Vhodné úpravy:
- vaření v páře
- vaření
- grilování
- smažení
Jednoduchý recept na grilovaného lososa:
Ingredience:
- Olivový olej
- Sůl
- Bazalka
- Citronová šťáva
- Koření na ryby
- Filety z lososa
Necháme filet s kůží. Olejem potřeme z obou stran, pokapeme citronovou šťávou, posolíme a okořeníme. Několik hodin necháme v chladu rozležet. Pro grilování volíme raději uzavřený gril, aby ryba zůstala pohromadě (lze i na otevřeném). Grilovat můžeme i v alobalu.
Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.
Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Produkt je určen k tepelné úpravě. Po otevření ihned spotřebujte.