Mušle Vongole střední

Mušle vongole

Cena za 1 kg bez DPH: Cena na dotaz
Výrobce: FINE FISH CZ FINE FISH CZ
Kód produktu: 204102
Záruka: 24 měsíců
/musle-vongole-stredni-e561.htm
Popis

Mušle Vongole střední

Mušle Vongole (Tapeska křížová)

Jsou rozšířené v Atlantském oceánu a ve Středozemním moři. Oblíbené jsou především ve Španělsku a ve Francii. Lastury dosahují velikosti 4 - 8 cm, jsou asymetrického tvaru - jedním směrem protáhlé. Zabarvené jsou především do hněda, na povrchu jsou výrazné široké světlé a tmavé pruhy.

Tapeska křížová je velice chutná. Mají křehké maso s vynikajícími chuťovými vlastnostmi. Často se používají na přípravu polévek z ryb nebo mořských plodů. V Itálii jsou velmi oblíbené s těstovinami. Velmi známé jsou Spaghetti alle vongole.

Recept pro inspiraci - Těstoviny s mušlemi Vongole:

Suroviny:

  • italské špagety (400g)
  • mušle vongole (1kg)
  • cherry rajčátka (1kg)
  • česnek (4 stroužky)
  • plocholistá petržel (půl svazku)
  • extra virgin olivový olej
  • červená chilli paprička (1 ks)
  • sůl

Postup:

  • Česnek oloupeme a nakrájíme najemno
  • Z rajčat odřízne konečky od stonku, nakrájíme na půlky nebo čtvrtky (dle velikosti).
  • Rozpálíme olivový olej a vhodíme chilli papričku nakrájenou na miniaturní kousky, přidáme  najemno nasekané 2 stroužky česneku.  Chilli i česnek ponecháme v rozpáleném oleji opravdu velmi krátce, jde o to, aby obě ingredience pustily aroma, ale nesmí zhnědnout. 
  • Přidáme krájená rajčata a polovinu velmi jemně nakrájené plocholisté petržele. Trochu osolíme, ale se solí šetříme, použitý vývar z mušlí bývá slaný až až. Rajčata  dusíme za občasného míchání asi 20 minut.
  • Do  osolené vody dáme vařit těstoviny, začátek varu musíme načasovat tak, aby byly hotové těsně  po dokončení rajčatové omáčky, nezapomeňme, že musí být "al dente"! Po uvaření špagety slijeme, ale pozor, neproplachujeme studenou ani žádnou jinou vodou.
  • Zatímco vaříme rajčatový základ a těstoviny,  připravíme mušle, které očistíme ve studené vodě, pečlivě zkontrolujeme, zda jsou všechny zavřené. Ty otevřené vyhodíme, pokrmu by rozhodně neprospěly. 
  • Do hrnce dáme asi tři lžíce olivového oleje, najemno nasekané zbývající dva stroužky česneku, velmi krátce  osmahneme, přidáme očištěné srdcovky a trochu nasekané petrželky. Vše promícháme, přiklopíme poklicí a necháme asi 4-5 minut vařit. Poklici odklopíme, promícháme a zkontrolujeme, zda se mušle otevřely. Otevřené mušle jsou hotové, pokud některá zůstala zavřená, vyhodíme jí – tedy opačný postup než na začátku.
  • Mušle vyjmeme z hrnce a větší část vyloupeme, několik si necháme na ozdobu.
  • Trochu vývaru z mušlí přilijeme do rajčatové omáčky, necháme ještě krátce povařit, přidáme mušle a krátce spolu vše prohřejeme.
  • Směs přidáme do slitých špaget, promícháme na teplém vařiči, zakápmeme olivovým olejem a můžeme servírovat. Na závěr ozdobíme nevyloupanými srdcovkami, které jsme si odložili.

 

 

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"204102","name":"Mu\u0161le Vongole st\u0159edn\u00ed","price":"0","brand":"FINE FISH CZ","category":"kor\u00fd\u0161i a m\u011bkk\u00fd\u0161i","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=561