Parmice nachová celá

Chutné maso, vhodné na vaření, dušení, pečení, grilování i smažení.

Cena za 1 kg bez DPH: Cena na dotaz
Výrobce: FINE FISH CZ FINE FISH CZ
Kód produktu: 204601
Záruka: 24 měsíců
/parmice-nachova-cela-e240.htm
Popis

Parmice nachová celá

Parmice nachová, Red mullet

Parmice nachová se vyskytuje převážně ve východním Atlantiku, Středozemním moři a v Černém moři. Dává přednost jemnému, písečnému dnu v hloubce mezi 2 a 20 m. V subtropických pobřežních vodách, jako například v oblasti Azorských ostrovů, se mohou parmice vyskytovat v hloubce až 65 metrů. V létě se parmice obecně drží u pobřeží, zatímco od podzimu do jara může být spatřena v hlubších vodách.

Parmice nachová patří do čeledi parmicovitých, do které spadá celkem 55 různých druhů. Parmice jsou ryby, které se živí při dně a pohybují se v malých hejnech v teplých a tropických mořích.

Na spodní čelisti mají dva vidlicovité vousky, pomocí kterých detekují, cítí a ochutnávají potravu. Parmice nachové mají stříbrno-šedé šupiny se záblesky červené, světlé břicho a hranatou hlavu. Jejich hřbetní ploutve jsou od sebe vzdálené a ocasní ploutev je trochu rozeklaná. Parmice nachové mohou dorůstat do délky až 35 cm, nicméně v průměru dosahují délky kolem 20 cm a váží 1,5 kilogramu.

Existuje značná poptávka po různých druzích parmice a jen ve Středozemním moři je ročně vyloveno 40 000 tun. Maso parmice nachové je chutné, vhodné na všechny druhy kuchyňské úpravy. Tedy ji můžeme vařit, dusit, smažit, péci i grilovat. Tento druh ryby je loven a prodáván po celý rok, avšak gurmáni dávají přednost parmici nachové v září. Pražman se osvědčil jako vhodná náhrada za parmici nachovou.

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"204601","name":"Parmice nachov\u00e1 cel\u00e1","price":"0","brand":"FINE FISH CZ","category":"ryby","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=240