Pražma královská filet s kůží 80 - 120 g
Filet z pražmy
Cena za 1 kg vč. DPH | 710,- |
Cena za 1 kg bez DPH: | 617,- |
Výrobce: | výrobce neuveden | |
Kód produktu: | 201825 |
Pražma královská filet s kůží 80 - 120 g
Pražma královská (mořan, pražman zlatý) je označovaná za středomořskou rybu, žije však v oblasti od Britský ostrovů přes Středozemní moře až ke Kapverdským ostrovům. Při lovu pražem se nejčastěji používají vlečné sítě a pruty.
Maso pražmy je jemné s vynikající chutí, obsahuje málo tuku a kostí a je bohatá na bílkoviny. Příprava je rychlá a snadná, je však třeba počítat s menší pevností masa a při vaření či přípravě v páře používat nízkou teplotu. Pražma se nejčastěji smaží, griluje nebo peče v krustě ze směsi mořské soli, bílků a koření, což jsou spolehlivé postupy, při nichž se maso nerozpadne. Aby se při grilování nepřichytila k roštu, je vhodné použít speciální grilovací mřížku, nebo rybu s dalšími ingrediencemi zabalit do alobalu. Před pečením vcelku se doporučuje naplnit břišní dutinu čerstvými bylinkami, citronem nebo česnekem.
Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.
Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte.
Po otevření ihned spotřebujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.