Telecí morková kost *

Telecí morkové kosti, nenahraditelné pro vaření kvalitních základních omáček a vývarů.

Cena za 1 kg vč. DPH 55,-
Cena za 1 kg bez DPH: 48,-
Na dotaz
Výrobce: výrobce neuveden
Kód produktu: 480707
Záruka: 24 měsíců
/teleci-morkova-kost-e692.htm
Popis

Telecí morková kost *

Morkové kosti jsou základní a nebojím se napsat i nenahraditelnou surovinou při vaření kvalitních základních omáček a vývarů. Také jsou ideální pro španělské omáčky a základní hnědé omáčky.

Recept pro inspiraci - Španělská omáčka:

  • hovězí kosti (500g)
  • tuk (60g)
  • celer (1 větší kus)
  • mrkev (1 polovina)
  • petržel (1 polovina)
  • cibule (30g)
  • černý pepř (10 zrnek)
  • mouka (50g)
  • rajský protlak (20g)
  • červené víno (jen trochu)
  • dezertní víno (také jen trochu)

Rozsekané hovězí kosti, na plátky pokrájenou kořenovou zeleninu a pepř pražíme na tuku. Ještě než je zelenina hnědá, přidáme kolečka cibule a necháme zhnědnout. Posypeme moukou, a až i ta ztmavne, přelijeme vodou, přidáme rajský protlak, červené a dezertní víno a necháme 2 až 3 hodiny provařit. Občas zamícháme a odebíráme tuk a pěnu. Nakonec vyjmeme kosti, procedíme. Podáváme k hovězímu a zvěřině, nebo s vhodnými surovinami vytváříme další omáčky: Madeira, pepřová, Ženevská, zvěřinová, jalovcová apod.

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"480707","name":"Telec\u00ed morkov\u00e1 kost *","price":"55","brand":"v\u00fdrobce neuveden","category":"na grill","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=692