Treska obecná loin 200 g +
Filet z Treska obecné 200g
Cena za 1 kg vč. DPH | 724,- |
Cena za 1 kg bez DPH: | 630,- |
Výrobce: | výrobce neuveden | |
Kód produktu: | 200318 |
Treska obecná loin 200 g +
Treska obecná je dravá ryba, která se nejčastěji vyskytuje v severních vodách Atlantického oceánu od Špicberk k západnímu pobřeží Velké Británie a podél břehů Grónska a severní Ameriky. Jejich lov je přísně regulovaný, smějí se lovit jen ryby určitých rozměrů a povoleným způsobem (udice, dlouhé šňůry s udicemi a malé sítě). Maso volně žijících tresek, které byly uloveny v krátké, jen několik měsíců trvající sezoně zimního tahu, je výjimečně kvalitní a chutné. Takové rybě se říká „skrei“, což v norštině znamená „tulačka“ či „poutnice“.
Tresčí maso je bílé tresčí maso pevné, jemné a šťavnaté. Je libovější než maso jiných ryb tohoto druhu a nemá mnoho kostí. Obsahuje vitaminy B1, B2 a B12, dále draslík, sodík, hořčík, vápník a fosfor.
Ingredience nesmějí přehlušit jemnou chuť rybího masa, jehož vlastnosti nejlépe vyniknou při šetrném vaření v teplotě 71–82 °C nebo při přípravě v páře. Rybu lze také péct, smažit, fritovat či grilovat jak vcelku, tak ve formě filetů.
Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.
Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Po otevření ihned spotřebujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.