Treska obecná loin s kůží

Filet z tresky obecné

Cena za 1 kg bez DPH: Cena na dotaz
Výrobce: výrobce neuveden
Kód produktu: 200319
/treska-obecna-loin-s-kuzi-e2702.htm
Popis

Treska obecná loin s kůží

Treska obecná je dravá ryba, která se nejčastěji vyskytuje v severních vodách Atlantického oceánu od Špicberk k západnímu pobřeží Velké Británie a podél břehů Grónska a severní Ameriky. Jejich lov je přísně regulovaný, smějí se lovit jen ryby určitých rozměrů a povoleným způsobem (udice, dlouhé šňůry s udicemi a malé sítě). Maso volně žijících tresek, které byly uloveny v krátké, jen několik měsíců trvající sezoně zimního tahu, je výjimečně kvalitní a chutné. Takové rybě se říká „skrei“, což v norštině znamená „tulačka“ či „poutnice“.

Tresčí maso je bílé tresčí maso pevné, jemné a šťavnaté. Je libovější než maso jiných ryb tohoto druhu a nemá mnoho kostí. Obsahuje vitaminy B1, B2 a B12, dále draslík, sodík, hořčík, vápník a fosfor.
Ingredience nesmějí přehlušit jemnou chuť rybího masa, jehož vlastnosti nejlépe vyniknou při šetrném vaření v teplotě 71–82 °C nebo při přípravě v páře. Rybu lze také péct, smažit, fritovat či grilovat jak vcelku, tak ve formě filetů. 

Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.

Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Po otevření ihned spotřebujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.

 

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"200319","name":"Treska obecn\u00e1 loin s k\u016f\u017e\u00ed","price":"0","brand":"v\u00fdrobce neuveden","category":"Ryby","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=2702