Vepřová panenka k.ú. *
Vepřová panenka - mražená
Cena za 1 kg vč. DPH | 180,- |
Cena za 1 kg bez DPH: | 157,- |
Výrobce: | výrobce neuveden | |
Kód produktu: | 470131 |
Vepřová panenka k.ú. *
Vepřová panenka
nalézá se po obou stranách páteře pod zadní částí pečeně, pod pruhem bederní svaloviny. Maso je křehké, velmi vláknité a libové. Obsah tuku v mase je jen asi 2%. Patří k nejkvalitnějším masům.
Vepřová panenka je vhodná jak k pečení v celku, tak i nakrájená na plátky. Medailonky jsou výborné na minutky. Z panenky také můžeme připravit ragú, soté nebo fondue.
Recept na Vepřovou panenku v anglickém kabátku
Suroviny:
Vepřová panenka (600g)
Brambory (500g)
Anglická slanina (200g)
Listový špenát (300g)
Pepř
Sůl
Česnek
Mletá paprika
Vepřovou panenku nakrájíme na 4 stejně velké díly (4 porce). Osolíme, opepříme, můžeme lehce potřít česnekem. Takto připravenou panenku, vložíme do pekáče a v troubě necháme při teplotě cca 200° asi 20-25 minut (záleží na tloušťce panenky).
Jakmile je panenka hotová, vyjmeme z trouby, naklademe na ni plátky anglické slaniny a do výpeku přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu (ozdoba). Vložíme opět na přibližně 5-7 minut do trouby.
Mezitím si připravíme špenát na ozdobu. Listový špenát podusíme se stroužky česneku. Zároveň, co se dodělal špenát, se nám i pěkně zpekla slanina na panenkách.
Nyní už zbývá jen příloha - brambory opečené na pánvičce. Osolené a mletou paprikou posypané nakrájené brambory opékáme na pánvičce asi 5-7 minut.
Můžeme tedy servírovat na talíř. Panenku položíme, polijeme výpekem s kostičkami anglické, přidáme opečený brambor a kopeček dušeného listového špenátu. Dozdobit můžeme ještě měsíčkem citrónu.
Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.
Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.