Vepřová panenka k.ú. *

Vepřová panenka

Cena za 1 kg vč. DPH 170,-
Cena za 1 kg bez DPH: 148,-
Skladem
Výrobce: FINE FISH CZ FINE FISH CZ
Kód produktu: 470131
Záruka: 24 měsíců
/veprova-panenka-k-u-e549.htm
Popis

Vepřová panenka k.ú. *

Vepřová panenka

nalézá se po obou stranách páteře pod zadní částí pečeně, pod pruhem bederní svaloviny. Maso je křehké, velmi vláknité a libové. Obsah tuku v mase je jen asi 2%. Patří k nejkvalitnějším masům. 

Vepřová panenka je vhodná jak k pečení v celku, tak i nakrájená na plátky. Medailonky jsou výborné na minutky. Z panenky také můžeme připravit ragú, soté nebo fondue.

Recept na Vepřovou panenku v anglickém kabátku

Suroviny:

Vepřová panenka (600g)
Brambory (500g)
Anglická slanina (200g)
Listový špenát (300g)
Pepř
Sůl
Česnek
Mletá paprika

Vepřovou panenku nakrájíme na 4 stejně velké díly (4 porce). Osolíme, opepříme, můžeme lehce potřít česnekem. Takto připravenou panenku, vložíme do pekáče a v troubě necháme při teplotě cca 200° asi 20-25 minut (záleží na tloušťce panenky).

Jakmile je panenka hotová, vyjmeme z trouby, naklademe na ni plátky anglické slaniny a do výpeku přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu (ozdoba). Vložíme opět na přibližně 5-7 minut do trouby.

Mezitím si připravíme špenát na ozdobu. Listový špenát podusíme se stroužky česneku. Zároveň, co se dodělal špenát, se nám i pěkně zpekla slanina na panenkách.

Nyní už zbývá jen příloha - brambory opečené na pánvičce. Osolené a mletou paprikou posypané nakrájené brambory opékáme na pánvičce asi 5-7 minut.

Můžeme tedy servírovat na talíř. Panenku položíme, polijeme výpekem s kostičkami anglické, přidáme opečený brambor a kopeček dušeného listového špenátu. Dozdobit můžeme ještě měsíčkem citrónu.

 

Výhody baleného masa:

Možnost zrání masa nejen po porážce, ale tadé dále po celou dobu zabalení, ať už ve vakuu či ochranné atmosféře.
Podstatně delší záruční lhůta (8 a více dní) dle druhu masa a balení
Tradiční použití spíše pro gastronomii, kde se mohou vyskytnou výkyvy v poptávce nejen objemové, ale také sortimentní a z toho vyplývající nutnost držet větší zásoby většího počtu položek.

Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.

Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.

 

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"470131","name":"Vep\u0159ov\u00e1 panenka k.\u00fa. *","price":"170","brand":"FINE FISH CZ","category":"vep\u0159ov\u00e9","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=549