Vlk mořský kuchaný bez žáber 400 - 600 g

Vlk mořský kuchaný

Cena za 1 kg vč. DPH 280,-
Cena za 1 kg bez DPH: 244,-
Na dotaz
Výrobce: výrobce neuveden
Kód produktu: 201713
/vlk-morsky-kuchany-bez-zaber-400-600-g-e3006.htm
Popis

Vlk mořský kuchaný bez žáber 400 - 600 g

Vlk mořský (Morčák evropský, Morčák chutný) je dravá mořská ostnoploutvá ryba obývající povbřežní vody Středozemního moře, dále se vyskytuje v Černém moři a v severovýchodním Atlantiku (od Norska po Senegal). V zimě žije ve vodách s hloubkou do 100m, v létě v lagunách a ústích řek. 

Živí se menšími rybkami žijícími v hejnech, měkkýši a drobnými korýši. Loví se do vlečných a volně plujících sítí, ale také na udici. 

Maso vlka mořského je pevné, bíle barvy, obsahuje málo kostí a má jemnou chuť. Obsahuje proteiny, selen, vitamin B6, hořčík a fosfor. 

Nejlepší přípravou je pečení se šupinami v solné krustě –  žár totiž nepůsobí přímo na maso, v němž zůstane veškerá šťáva. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji, velmi jednoduché je dušení celé ryby v troubě ve vývaru s trochou bílého vína. Zachová se tak výtečné rybí aroma a chuť jemného bílého masa se plně rozvine. Vždy je nutné kořenit s mírou, aby se nepřehlušila jedinečná chuť a vůně masa.

Ingregience:

Vykuchané ryby
Máslo
Sůl
Pepř
Citron
Olivový olej
Česnek
Provensálské koření (lze nahradit jinými bylinkami)

Vlky omyjeme, odstraníme ploutve a šupiny a papírovou utěrkou osušíme. Ostrým nožem uděláme na rybě 4 - 5 příčných zářezů. Smícháme 4 lžíce olivového oleje s bylinkami (bylinek přiměřeně, raději méně, aby zůstalo zachováno aroma). Směs vetřeme dovnitř ryby, na povrch a do zářezů. Následně ryby ještě osolíme a opepříme. Do zářezů ještě přidáme plátek česneku a plátek citronu.

Takto připravené ryby zabalíme do folie a necháme několik hodin uležet v ledničce. 

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, pekáč vymažeme máslem. Ryby vložíme a pokapeme citronovou šťávou (ryby můžeme ještě položit na plátky másla). Pečeme 20 - 30 minut.

Podáváme hned po upečení s bramborami a oblíbeným salátem. Předvařené brambory můžeme nechat péct zároveň s rybou.

Uvedená cena je za 1kg. Objednávat můžete v jednotkách kilogramů. Přesná cena Vám bude sdělena po zvážení.

Chlazené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od 0 do 2 °C (běžná chladnička). Spotřebujte do data uvedeného na etiketě. Mražené maso skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 °C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte.

Po otevření ihned spotřebujte. Produkt je určen k tepelné úpravě.

 

Ostatní si prohlížejí také

{"id":"201713","name":"Vlk mo\u0159sk\u00fd kuchan\u00fd bez \u017e\u00e1ber 400 - 600 g","price":"280","brand":"v\u00fdrobce neuveden","category":"Ryby","position":0} /product-action/increment-product-view-count?productId=3006