Home » Dušené hovězí maso s mrkví a kmínem – recept, na který se musí umřít!

Dušené hovězí maso s mrkví a kmínem – recept, na který se musí umřít!

Je jednoduchá na přípravu a má skvělou chuť. Kousky hovězího masa jsou při dušení v omáčce křehké a šťavnaté a kmín jim dodává exotickou chuť. Recept doplňuje dokonale uvařená mrkev, která mu dodává křupavou a sladkou strukturu. S kořením a čerstvou zeleninou má tento pokrm zaručený úspěch.

Ingredience pro 4 osoby

600 g hovězího masa nakrájeného na velké kostky
4 stroužky česneku
1 nakrájená cibule
2 lžíce kmínu
1 lžička papriky
800 g mrkve nakrájené na plátky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce medu
sůl a pepř podle chuti
2 sklenice vody

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par @vse_o_zdravi

 

Fáze přípravy

1. Předehřejte troubu na 190 °C.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a 5 minut smažte.
3. Přidejte hovězí maso a kmín a restujte 5 minut. Osolte a opepřete, přidejte nakrájenou mrkev a papriku. Dobře promíchejte.
4. Směs nalijte do zapékací misky a pokapejte balzamikovým octem a medem. Přidejte 2 sklenice vody. Dobře promíchejte, aby se ingredience v misce rovnoměrně rozprostřely.
5. Pečte 40 minut, každých 15 minut promíchejte. Podávejte horké!

Přečtěte si také  Masopust je čas na přípravu lahodných Bugnes Lyonnaises! Zde je "oficiální" recept

Původ receptu na dušené hovězí maso s mrkví a kmínem

Dušené hovězí maso s mrkví a kmínem je typickým jídlem Blízkého východu a severní Afriky. Říká se mu také tagine, podle hliněné nádoby s kónickým víkem, která je v těchto oblastech velmi oblíbená. Původní recept je starý více než 1000 let a vyskytuje se v mnoha zemích, přičemž se liší chutí i úpravou.

V nejjednodušší podobě se tento pokrm skládá z kousků hovězího masa dušených s cibulí, mrkví, bramborami, rajčaty a kořením. Důležitou přísadou je kmín, který dodává receptu charakteristickou chuť.

Dnes je tento pokrm oblíbený po celém světě. Obvykle se podává s rýží nebo dušenou zeleninou. Je ceněno pro svou bohatou chuť a jednoduchost, což z něj dělá dobrý recept na obědy i večeře.

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.