Pokud hledáte rychlý a snadný recept na čokoládové muffiny, jste na správném místě!
Podle našich tipů získáte měkké a lahodné muffiny, které se skvěle hodí k našemu včerejšímu vanilkovému krému! Postupujte podle návodu!
Ingredience pro 4 osoby
160 g mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
80 g cukru
2 vejce
2 lžíce rostlinného oleje
80 g nasekané hořké čokolády
100 ml mléka
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. V míse smíchejte mouku, droždí a cukr.
3. V jiné míse vyšlehejte vejce s olejem a mlékem dohladka.
4. Tekutou směs přidejte do suché směsi a jemně promíchejte, dokud se ingredience dobře nespojí.
5. Přidejte nasekanou čokoládu a jemně promíchejte, aby se vmísila do těsta.
6. Těsto nalijte do formiček na muffiny a naplňte je do ¾.
7. Pečte 20 minut, poté vyjměte z trouby a před podáváním nechte vychladnout.
Můžete také vyzkoušet tuto variantu nalezenou na Instagramu: banánovo-čokoládové muffiny!
Voir cette publication sur Instagram
Původ receptu na čokoládové muffiny
Čokoládové muffiny jsou velmi oblíbeným druhem muffinů. Byly vynalezeny koncem 19. století a rychle si získaly velkou oblibu.
Čokoládové muffiny vznikly na základě receptů na dorty. Nejprve se vyráběly z mouky, másla, cukru, vajec, mléka a kakaa.
Muffiny se pak pekly ve formě na muffiny a obvykle se podávaly teplé.
Čokoládové muffiny jsou dnes k dostání v různých variantách, s různými náplněmi a příchutěmi. Staly se velmi oblíbenými i u dětí a často se podávají jako svačina nebo dezert. Čokoládové muffiny jsou dnes považovány za klasiku a jsou skvělou volbou pro přestávku na kávu nebo svačinu.