Vyvážená směs sladkých a kyselých chutí tagine je snadno připravitelný pokrm, který potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších gurmánů. V tomto článku vám prozradím recept na kuřecí tagine se zavařenými citrony.
Ingredience pro 4 osoby
1 kuře o hmotnosti 1,5 kg nakrájené na kousky
2 cibule nakrájené nadrobno
150 g zelených oliv
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sladké papriky
2 stroužky česneku, jemně nasekané
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
8 konzervovaných citronů nakrájených na tenké plátky
sůl a pepř podle chuti
Voir cette publication sur Instagram
Fáze přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. V zapékací misce rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli do průsvitna. Přidejte kuřecí maso a smažte 5 minut.
3. Přidejte zázvor, kmín, papriku, česnek a dobře promíchejte. Vařte 10 minut na mírném ohni.
4. Přidejte citronovou šťávu a dobře promíchejte. Přikryjeme a dusíme 20 minut nebo dokud není kuře měkké a propečené.
5. Tagin posypeme zelenými olivami a konzervovanými citrony a podáváme horký s bílou rýží nebo dušenou zeleninou.
Původ receptu na kuřecí tagine se zavařenými citrony
Kuřecí tagine se zavařenými citrony je recept pocházející přímo z Maroka. Jedná se o sladkokyselý guláš z kuřecího masa, cibule, olivového oleje a konzervovaných citronů.
Tagine je tradiční marocký pokrm, který byl vynalezen před více než tisíci lety. Stal se velmi oblíbeným v celé oblasti Maghrebu i mimo ni.
Recept na kuřecí tagine se zavařenými citrony je velmi starý a mezi Maročany velmi oblíbený. V původní verzi se kuře dusí na cibuli, olivovém oleji a konzervovaných citronech, které pokrmu dodávají sladký a pikantní nádech.
Kuřecí tagine se zkonzervovanými citrony je velmi oblíbeným pokrmem a dnes se podává po celém světě. Často se k němu podává rýže nebo chléb, což ho činí ještě chutnějším.