Home » Masopust je čas na přípravu lahodných Bugnes Lyonnaises! Zde je „oficiální“ recept

Masopust je čas na přípravu lahodných Bugnes Lyonnaises! Zde je „oficiální“ recept

Vyrábějí se z těsta na koblihy a mohou se jíst samotné nebo s ovocem, posypané trochou cukru. Mohou se podávat teplé nebo studené a jsou ideálním receptem ke kávě nebo čaji. Zde se dozvíte, jak si bugny snadno a rychle vyrobit sami!

Ingredience pro 4 osoby

250 g mouky
2 vejce
1 lžička prášku do pečiva
50 g moučkového cukru
40 g změklého másla
špetka soli
2 lžíce rumu (nebo 2 lžíce pomerančového květu pro nealkoholický recept)
Olej na smažení (teplota 180 °C)
Moučkový cukr

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ̈́ (@naskokvkuchyni)

Kroky přípravy

V míse smíchejte mouku s droždím, cukrem a solí.
Vytvořte jamku a vmíchejte do ní vejce. Všechny ingredience promíchejte, abyste získali homogenní hmotu.
Přidejte olivový olej a pomerančový květ a znovu promíchejte.
Těsto hněteme, dokud není hladké (asi 5 minut).
Těsto nechte alespoň 30 minut odpočívat pod utěrkou.
Z těsta vytvarujte kuličky a poté je rozválejte tak, abyste vytvořili broučky.
Rozehřejte olej na 180 °C a smažte bugnes dozlatova (asi 5 minut).
Bugnes osušte na kuchyňském papíře a posypte moučkovým cukrem.
Bugnes jsou nyní připraveny ke konzumaci!

Přečtěte si také  Kvíz: Bylo by možné, abyste našli číslo 2812 za méně než 12 sekund?

Původ receptu na bugnes

Bugnes je vynikající smažené pečivo z lyonského regionu. Tradičně se jedí o Hromnicích nebo masopustu, ale také po celý rok. Bugnes se vyrábí z těsta z mouky, vajec a másla, které se pak smaží na oleji nebo tuku.


Podle legendy se bugnes poprvé objevily ve 13. století, kdy je vynalezli mniši z opatství La Chaise-Dieu v Auvergne a dali jim název bougnettes. Poté se staly oblíbenými v regionu Lyonnais, kde se jedí dodnes.

Bugnes jsou známé také jako fraises des bois (lesní jahody) a jsou považovány za typický příklad lyonské gastronomie. Mohou být podávány s moučkovým cukrem nebo posypané vanilkovým cukrem a jsou vždy velkým hitem na večírcích nebo při zvláštních příležitostech.

 

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.