Home » Objevte, jak připravit chutnou kantonskou rýži! Snadný a úsporný recept, ideální pro malé rozpočty.

Objevte, jak připravit chutnou kantonskou rýži! Snadný a úsporný recept, ideální pro malé rozpočty.

Pokud hledáte recepty z celého světa, máme pro vás to pravé. Kantonská rýže je tradiční čínské jídlo, které si můžete vychutnat v čínských restauracích po celém světě.

Skládá se z rýže vařené v páře a dušené zeleniny ochucené speciální omáčkou.

Příprava je snadná, ale k dosažení dobrého výsledku je zapotřebí čas a čerstvé suroviny.

Zde je recept krok za krokem na přípravu chutného a uspokojivého pokrmu z kantonské rýže.

Ingredience pro 4 osoby

400 g vařené rýže
4 vejce
2 mrkve
1 paprika
2 cibule
1 šálek hrášku
2 lžíce oleje
1 polévková lžíce sójové omáčky
sůl a pepř

Postup přípravy

1. Na pánvi rozehřejte olej a 5 minut na něm smažte cibuli a mrkev.

2. Přidejte papriku a smažte dalších 5 minut.

3. Vmíchejte hrášek a uvařenou rýži.

4. Přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.

5. Vařte na mírném ohni, dokud se nezačne prohřívat.

Přečtěte si také  Velikonoční sušenky: snadný recept, který můžete připravit se svými dětmi!

6. Do směsi rozklepněte vejce a míchejte, dokud se nerozvaří.

7. Kantonskou rýži podávejte, jakmile jsou všechny ingredience horké.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Palivcova (@simo0478)

Původ kantonského receptu na rýži

Kantonská rýže je velmi oblíbený kulinářský recept v oblasti Kantonu v Číně.

Ačkoli v různých regionech existují různé verze, jedná se o recept, který se vyznačuje směsí chutí a ingrediencí. Její obliba sahá i do jiných zemí.

Recept na kantonskou rýži je starý několik století, ale ještě větší oblibu si získal v 19. století.

Tehdy začali kuchaři experimentovat a přidávat další ingredience, aby byl recept chutnější.

Dnes se kantonská rýže skládá z bílé rýže, čerstvé zeleniny, ryb, masa a vajec.

Kantonská rýže je považována za zdravé a výživné jídlo, které lze přizpůsobit mnoha příležitostem.

Hodí se k snídani, obědu i večeři a lze ji podávat s dalšími pokrmy.

Přečtěte si také  Objevte recept na chutný gratin dauphinois!

Kantonská rýže je dnes velmi oblíbeným pokrmem, který se podává po celém světě.

 

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.