Home » Objevte náš lahodný recept na dýňové vafle: originální způsob, jak přimět děti (i dospělé) jíst zeleninu!

Objevte náš lahodný recept na dýňové vafle: originální způsob, jak přimět děti (i dospělé) jíst zeleninu!

Chcete si připravit chutný a originální recept na svačinu nebo večeři? Už nehledejte, máme pro vás řešení! Objevte náš recept na dýňové vafle, které potěší malé i velké. Jednoduchý a rychlý recept na přípravu, který vám umožní získat měkké a mazlavé vafle. Určitě si je zamilujete! Umožní vám, aby vaše děti jedly zeleninu, aniž by to viděly nebo věděly, a můžete ho použít jak ve slané, tak ve sladké verzi!

Ingredience pro 4 osoby

– 200 g vařené dýně
– 60 g pšeničné mouky
– 2 vejce
– 15 cl mléka
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 lžičky skořicového prášku
– 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
– 25 g moučkového cukru
– 25 g rozpuštěného másla
– Rostlinný olej na vafle (cca 30 ml)

Postup přípravy

1. Předehřejte vaflovač na 200 °C.
2. Uvařenou dýni vložte do mísy a rozmačkejte ji vidličkou.
3. V míse smíchejte mouku, sůl, skořici a muškátový oříšek. Poté přidejte vejce, mléko, cukr a rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte, dokud směs nebude hladká.
4. Přidejte rozdrobenou dýni a dobře promíchejte. Těsto je hotové!
5. Do každé dutiny vaflovače nalijte trochu oleje a přidejte malou naběračku těsta do každé dutiny (v závislosti na velikosti vaflovače). Vaflovač uzavřete a vaflovač vařte asi 5 minut.
6. Jakmile jsou vafle zlatavě hnědé, vyjměte je z vaflovače a podávejte je horké s trochou moučkového cukru nebo omáčkou podle vlastního výběru (čokoládovou, karamelovou atd.), pokud je chcete jíst na sladko, nebo se sázeným vejcem nebo uzeným lososem, pokud je chcete jíst na slano.

 

Přečtěte si také  Tatarák z lososa: objevte rychlý a snadný recept!

Původ receptu na dýňové vafle

Dýňové vafle jsou tradičním receptem starým několik století. Původně tento recept sloužil francouzským farmářům k tomu, aby využili bohaté úrody dýní v určitém ročním období.

Postupem času se tento recept zdokonaloval a vyvíjel. Dnes se jedná o oblíbený a chutný pokrm, který lze rychle připravit z jednoduchých surovin. Vafle se obvykle podávají s různými přílohami, jako je med, šlehačka, čerstvé ovoce nebo zelenina.

Dýňové vafle jsou chutným receptem, který si udržel oblibu po staletí. Až budete příště hledat jednoduchý a chutný pokrm k přípravě, nezapomeňte vyzkoušet dýňové vafle.

 

 

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.