Home » Objevte recept na tuniskou chakchouku, levnou pochoutku z rajčat a vajec!

Objevte recept na tuniskou chakchouku, levnou pochoutku z rajčat a vajec!

Pokud hledáte chutný, výživný a levný pokrm, tuniská chakchouka je vynikající volbou. Tento chutný a úsporný recept se skládá z čerstvé zeleniny, pošírovaných vajec a pikantní rajčatové omáčky. Jeho příprava je snadná a všichni u stolu budou souhlasit!

Ingredience pro 4 osoby

2 cibule (200 g) nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku (20 g), prolisované
2 rajčata (200 g) nakrájená na kousky
1 červená paprika (125 g), nakrájená na proužky
1 lžička mletého kmínu (3 g)
1 čajová lžička sladké papriky (3 g)
sůl a pepř podle chuti
Olivový olej (4 polévkové lžíce, 60 ml)
4 vejce
Pažitka (1 malá hrst, 10 g) nasekaná nadrobno

Fáze přípravy

1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni.
2. Přidejte cibuli a česnek. Smažte je 5 minut, dokud nezměknou a lehce nezhnědnou.
3. Přidejte rajčata, pepř a koření. Smažte 10 minut, dokud se všechny ingredience dobře nespojí a nevznikne omáčka. Podle chuti osolte a opepřete.
4. Snižte teplotu na minimum a ve směsi vytvořte čtyři otvory pro přidání vajec. Přikryjte a vařte 5 minut, dokud nejsou vejce uvařená.
5. Ozdobte nasekanou pažitkou a ihned podávejte.

Přečtěte si také  Klobása rougail, západoindický recept, který vás zahřeje, snadno se připravuje a není drahý!

Původ tuniské chakchouky

Chakchouka je tradiční recept, který je dobře známý v celém Tunisku. Jeho původ sahá až do osmanského období, kdy Turci do regionu přinesli své recepty. Mezi základní ingredience patří rajčata, papriky, cibule a vejce vařené ve směsi chutí a koření. Pokrm se obvykle podává s chlebem a čerstvou zeleninou.

V průběhu let se recept upravoval a přizpůsoboval chutím různých regionů. Tuniská chakchouka je bohatá na chutě a barvy a rozmanitost ingrediencí nabízí mnoho možností přípravy. Tento recept je proto mezi Tunisany velmi oblíbený a často se podává při oslavách a obřadech.

Obsah

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.