Home » Pravý italský recept na Carbonaru: vychutnejte si tuto autentickou pochoutku!

Pravý italský recept na Carbonaru: vychutnejte si tuto autentickou pochoutku!

Pokud hledáte autentický recept na těstoviny carbonara, jste na správném místě. Tento slavný italský recept je velmi snadný na přípravu a nezabere mnoho času. Skládá se především z jednoduchých a hojných ingrediencí, které seženete v každém obchodě. Pokud jste tedy připraveni pochutnat si na jedné z nejoblíbenějších italských specialit, pak postupujte podle tohoto receptu a pochutnejte si!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Project Taste (@projecttastelondon)

Ingredience pro 4 osoby

– 400 g krátkých těstovin (typu špagety)
– 4 vejce
– 120 g italské pancetty
– 80 g strouhaného pecorina romano (nebo parmezánu)
– sůl a pepř
– 1 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku
– 1 špetka sladké papriky (nepovinné)

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánev přidejte olivový olej a osmahněte na něm nasekaný česnek a pancettu. Smažte na středním ohni 7-10 minut, dokud pancetta nezíská zlatohnědou barvu a nebude křupavá.
2. Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody (1 litr na 100 g těstovin), přidejte špagety a vařte je po dobu uvedenou na obalu, přibližně 10 minut.
3. V misce namočte pecorino romano nebo parmezán a v jiné misce rozdrťte syrová vejce a přidejte špetku soli a pepře. Dobře promíchejte.
4. Jakmile jsou těstoviny hotové, slijte je a nalijte přímo na směs pancetty, česneku a olivového oleje, dobře promíchejte a několik minut smažte na středně nízkém ohni.
5. Mimo oheň směs zalijeme rozšlehanými vejci a dobře promícháme, dokud není omáčka hladká a krémová.
6. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr Pecorino Romano nebo parmazán, dobře promíchejte a ihned podávejte.

Přečtěte si také  Dopřejte si gratin dauphinois, výživný a levný pokrm ideální na konec měsíce.

Původ receptu na těstoviny carbonara

Těstoviny carbonara jsou velmi oblíbeným italským receptem, který se skládá z těstovin, slaniny, parmazánu a vajec. O původu tohoto receptu se vedou spory, ale obecně se uznává, že pochází z konce 19. století. Podle některých legend recept vymysleli američtí vojáci, kteří na konci druhé světové války okupovali Itálii. Jiní se domnívají, že recept vynalezli výrobci dřevěného uhlí (neboli carbonari), odtud pochází i název receptu. Ať už je původ těstovin carbonara jakýkoli, zůstávají základním pokrmem italské kuchyně.

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.