Home » Připravte si brandade de morue parmentière: lahodnou směs ryb a brambor!

Připravte si brandade de morue parmentière: lahodnou směs ryb a brambor!

Treska brandade parmentière je chutný recept na sušenou tresku a brambory, který potěší chuťové pohárky malých i velkých. Snadno se připravuje a má bohatou chuť, je ceněna pro svou krémovou konzistenci a lahodnou jódovou chuť. Zjistěte nyní, jak tento tradiční recept připravit.

Ingredience pro 4 osoby

500 g slané tresky
2 středně velké brambory
1 středně velká cibule
40 g másla
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
Sůl, černý pepř a muškátový oříšek podle chuti.

 

Fáze přípravy

1. Slanou tresku namočte na 12 hodin do studené vody.
2. Tresku scedíme a opláchneme ve studené vodě.
3. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky.
4. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka (asi 15 minut).
5. Brambory scedíme a rozmačkáme vidličkou.
6. V hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vařte, dokud cibule nezprůsvitní (asi 5 minut).
7. Přidejte okapanou tresku a dřevěnou špachtlí míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí (asi 5 minut).
8. Vmíchejte bramborovou kaši a míchejte, dokud se dobře nespojí (asi 3 minuty).
9. Podle chuti přidejte sůl, pepř a trochu muškátového oříšku.
10. Brandade podávejte horkou s kapkou olivového oleje a trochou nasekané petrželky navrch.

Přečtěte si také  Lahodná musaka: snadný řecký recept!

Původ receptu na brandade de morue parmentière

Brandade de morue parmentière je recept, který pochází z období renesance. Vymysleli ho tehdejší italští kuchaři. Jedná se o pokrm ze solené tresky, brambor a smetany. Tento recept lze podávat teplý i studený. Podává se s chlebem nebo krutony.

Původně se brandade podávala v hostincích jako levné jídlo. Stala se však velmi oblíbenou a dnes je považována za vytříbený pokrm. Nejznámější je verze parmentière, která je oblíbená zejména na jihu Francie.

Brandade de morue parmentière je bohatý a chutný pokrm a patří k charakteristickým jídlům francouzské kuchyně. Jeho příprava je velmi snadná a nabízí jedinečnou a autentickou chuť. Je to pokrm, který lze snadno připravit doma a který je vždy velmi oblíbený.

 

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.