Home » Připravte si lahodné gazpacho, rychlý a snadný recept!

Připravte si lahodné gazpacho, rychlý a snadný recept!

Jedná se o chutnou směs čerstvých surovin, zejména rajčat, paprik, cibule a bylinek. Je velmi snadná na přípravu a představuje vynikající jídlo pro horké letní dny. Zde je náš recept na domácí gazpacho.

Ingredience pro 4 osoby

500 g zralých rajčat
1 okurka
1 červená paprika
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa sherry
1 lžička soli
1 špetka mletého černého pepře
50 g starého bílého chleba
syrová šunka nakrájená na kostičky (nepovinné)

Fáze přípravy

1. Rajčata, okurky a papriky omyjte a oloupejte. Zeleninu nakrájejte na malé kostičky.
2. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Všechnu zeleninu vložte do mísy a ochuťte olivovým olejem, octem, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
3. Chléb nakrájejte na kousky a namočte na 10 minut do mísy se studenou vodou. Chléb dobře osušte a přidejte ho k zelenině. Dobře promíchejte.
4. Chlaďte 2 hodiny a poté gazpacho rozmixujte ručním mixérem nebo kuchyňským robotem na hladké pyré, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
5. Podávejte dobře vychlazené (mezi 5 °C a 8 °C) spolu s malými kostičkami šunky, pokud je chcete do gazpacha přidat.

Přečtěte si také  Pavlova s marakujou: málo ingrediencí pro tento lahodný jarní recept!

Původ receptu na gazpacho

Gazpacho je studená polévka pocházející z Andalusie, oblasti na jihu Španělska. Recept pochází z římských dob, ale v průběhu času byl upravován. Za současnou verzi, která obsahuje rajčata a olivový olej, jsou údajně zodpovědní Arabové. Podle individuálních chutí se mohou přidávat další přísady, například koření. Gazpacho se podává chlazené a v létě je velmi oblíbené, protože je velmi osvěžující a výživné. Je to jednoduchý, chutný recept, který je ve Španělsku i ve světě velmi oblíbený.

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.