Pokud hledáte chutný a osvěžující salát, je salát Caesar ideální volbou.
Díky kombinaci křupavého římského salátu, křupavých krutonů, čerstvého parmezánu a krémové zálivky je tento salát ideální volbou ke každému jídlu.
Snadno se připravuje a lze jej podávat teplý i studený. Tajemství jeho jedinečné chuti? Omáčka Caesar, jejíž recept také uvádíme!
Podle tohoto receptu si připravte vlastní verzi salátu Caesar.
Ingredience pro 4 osoby
4 kuřecí řízky
4 plátky toastového chleba
1 svazek římského salátu
2 lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce balzamikového octa
2 stroužky česneku, mleté
1/4 šálku strouhaného parmezánu
sůl a pepř podle chuti
Ingredience na omáčku Caesar:
Složení: 2/3 šálku majonézy
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce dijonské hořčice
1/2 šálku olivového oleje
2 stroužky česneku, mleté
2 lžíce strouhaného parmezánu
Postup přípravy
1. Kuřecí řízky vařte na rozpálené pánvi, dokud nejsou propečené, asi 15 minut. Odstavte z ohně a před nakrájením na kostky nechte 5 minut odpočívat.
2. V malé pánvi rozehřejte olivový olej a balzamikový ocet a osmahněte na něm prolisovaný česnek, dokud lehce nezhnědne, asi 3 minuty. Odstavte z ohně a dejte stranou.
3. Ve velké míse jemně promíchejte římský salát, kostky kuřecího masa, opečené plátky chleba, olej a ocet, česnekovou směs a nastrouhaný parmazán se solí a pepřem podle chuti.
4. Ihned podávejte s omáčkou Caesar (viz recept níže).
Recept na omáčku Caesar:
1. Ve velké míse smíchejte majonézu, citronovou šťávu a dijonskou hořčici, dokud se dobře nespojí.
2. Postupně přidávejte olivový olej za stálého šlehání, dokud nevznikne hladká hmota.
3. 3. Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
4. Před podáváním se salátem Caesar (viz recept výše) dochuťte podle chuti solí a pepřem.