Home » Treska na kari s paprikou, vynikající, rychlý a snadný recept!

Treska na kari s paprikou, vynikající, rychlý a snadný recept!

Pokud hledáte chutný a zdravý recept, pak je treska na kari s paprikou přesně to, co potřebujete. Tento rychlý a snadný pokrm je nejen chutný, ale také velmi výživný. Je ideální k obědu i večeři a můžete ho podávat s rýží, těstovinami nebo quinoou. Díky jedinečné kombinaci čerstvých surovin, omáček a koření je toto kari chutné a zároveň syté. Zde je návod na jeho přípravu.

Ingredience pro 4 osoby

500 g tresky obecné
2 červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce kari
200 ml tekuté smetany
olivový olej
sůl a pepř podle chuti

Fáze přípravy

1. Papriky a cibuli nakrájejte na kostičky a 5 minut je smažte na pánvi s trochou olivového oleje na mírném ohni.
2. Přidejte prolisované stroužky česneku a kari a smažte další minutu.
3. Přidejte kousky tresky a smažte 5 minut.
4. Přilijte tekutou smetanu, pánev zakryjte a na mírném ohni vařte 10 minut.
5. Podle chuti osolte a opepřete a kari podávejte horké.

Přečtěte si také  Chilli con carne, chutné jídlo, které snadno připravíte za 30 minut a není drahé!

Původ receptu na kari z tresky s paprikou

Kari z tresky s paprikou je velmi starý recept, který vznikl před staletími v Indii. Jedná se o lahodný pokrm z tresky a paprik vařený v pikantní omáčce. Recept je velmi jednoduchý na přípravu a nabízí jedinečnou a exotickou chuť. Přísady na kari z tresky a paprik jsou obvykle červená paprika, cibule, česnek, rajčata, koření a treska. Recept lze upravit podle individuálních chutí a preferencí.

Tento pokrm se rozšířil po celém světě a v současné době je velmi oblíbený. Snadno se připravuje a má lahodnou a jedinečnou chuť. Je také bohaté na živiny včetně vitaminů a minerálů, takže je vynikající volbou pro ty, kteří se chtějí stravovat zdravě. Treska na kari s paprikou je velmi chutný pokrm, který potěší chuťové pohárky!

 

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.