Vegetariánské lasagne jsou chutné a snadno připravitelné jídlo. Hodí se k rodinné večeři nebo k jinému jídlu. Jsou naplněné zeleninou, bohatou rajčatovou omáčkou a posypané sýrem. Jste připraveni objevit recept? Tak se do toho pusťte!
Ingredience pro 4 osoby
- 400 g těstovin na lasagne
- 400 g rajčatové omáčky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cukety
- 200 g sýra ricotta
- 200 g sýra mozzarella
- 100 g parmazánu
- olivový olej
- sůl a pepř
View this post on Instagram
Fáze přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Na pánvi s trochou olivového oleje osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
3. Cuketu nakrájejte na kostičky a přidejte ji na pánev. Smažte 10 minut za pravidelného míchání. Podle chuti osolte a opepřete.
4. V míse smíchejte ricottu, mozzarellu a parmazán. Dochuťte solí a pepřem.
5. Do nádoby odolné vůči troubě dejte vrstvu rajčatové omáčky a přikryjte pláty lasagní. Přikryjte vrstvou směsi ricotty, mozzarelly a parmazánu, pak vrstvou zeleniny z kroku 2 a vrstvou rajčatové omáčky. Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a na závěr položte vrstvu rajčatové omáčky pokrytou strouhaným sýrem (mozzarellou a parmazánem).
6. Pečte 30 minut při 180 °C.
Původ vegetariánských lasagní
Vegetariánské lasagne jsou variací klasického receptu, který pochází již ze starého Říma. Tehdy se pláty těstovin sestavovaly ručně a plnily se zeleninou, sýrem a bylinkami. V průběhu let se tento italský recept vyvinul a stal se mezinárodně velmi oblíbeným.
Dnes jsou vegetariánské lasagne chutným a zdravým pokrmem, který lze připravit z nejrůznějších druhů zeleniny a sýrů. Navíc se velmi snadno připravují a lze je uvařit předem. Jsou také velmi univerzální a lze je podávat s různými omáčkami, které jim dodají jedinečnou chuť.