Home » Velikonoční sušenky: snadný recept, který můžete připravit se svými dětmi!

Velikonoční sušenky: snadný recept, který můžete připravit se svými dětmi!

Slavnostní, jarní příchuť na oslavu příchodu teplého počasí a Velikonoc. Tyto sušenky, které jsou hotové během chvilky, potěší malé i velké a děti si s radostí zašpiní ruce!

Ingredience pro 4 osoby

– 200 g mouky
– 100 g změklého másla
– 100 g cukru
– 2 vejce
– 1 lžička prášku do pečiva
– 1 špetka soli
– Pomerančová nebo citrusová kůra

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Smíchejte změklé máslo a cukr, dokud nezískáte hladké těsto.
3. Přidejte jedno po druhém vejce a znovu promíchejte.
4. Prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl a přidáme do směsi, přičemž jemně mícháme dřevěnou stěrkou.
5. Vmíchejte citrusovou kůru nebo pomerančovou kůru a rychle promíchejte, abyste vytvořili kouli těsta.
6. Z těsta vytvarujte malé kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem nebo na silikonovou podložku.
7. Pečte 15 minut, dokud lehce nezhnědnou.
8. Před konzumací nechte vychladnout!

Přečtěte si také  Cihličky z tuňáka a brambor, lahodná pochoutka, kterou si můžete vychutnat bez míry!

Původ receptu na velikonoční sušenky

Velikonoční sušenky jsou klasikou velikonočního období. Jaký je však původ tohoto receptu?

Velikonoční sušenky byly vynalezeny v 16. století v Německu. Původně se vyráběly z vločkového těsta, které se obalovalo ořechem nebo mandlí. První verze se vyráběly z medu, mandlí a vlašských ořechů, ale později byly upraveny tak, aby obsahovaly čokoládu.

Dnes je recept modernizován a obsahuje modernější přísady, jako je mouka, cukr a máslo. V současné době existuje mnoho druhů velikonočních sušenek, od klasických verzí až po sofistikovanější verze plněné sušeným ovocem a čokoládou.

Na velikonočních sušenkách si pochutnávají malí i velcí. Jsou skvělým způsobem, jak oslavit toto období a strávit čas s rodinou.

 

 

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.