Home » Vychutnejte si Osso Bucco: tradiční italský recept, který má každý rád!

Vychutnejte si Osso Bucco: tradiční italský recept, který má každý rád!

Osso-bucco je klasický italský recept, který potěší každý jazýček. Jedná se o bohatý a chutný pokrm z kousků telecího masa dokonale uvařeného ve středomořské rajčatové omáčce a ochuceného bylinkami.
Provedeme vás krok za krokem všemi kroky přípravy tohoto tradičního italského pokrmu, takže se připravte na objevování tohoto kulinářského zázraku!

Ingredience pro 4 osoby

– 4 kusy telecího masa osso-bucco, každý o hmotnosti přibližně 500 g
– 80 g másla
– 6 plátků slaniny
– 2 nakrájené cibule
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– 2 mrkve nakrájené na kostičky
– 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
– 2 zralá rajčata, oloupaná a zbavená semínek, nakrájená na kostičky
– 1 bouquet garni (tymián, bobkový list, petržel)
– sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 160 °C.

2. V zapékací misce rozpusťte máslo a osso bucco na něm osmažte dozlatova. Osso bucco vyjměte a dejte stranou.

Přečtěte si také  Těmto znamením zvěrokruhu se o víkendu obrátí život naruby!

3. Na stejné pánvi 3 minuty smažte cibuli a česnek.

4. Vraťte osso bucco na pánev, přidejte slaninu, mrkev, celer, rajčata a bouquet garni. Podle chuti osolte a opepřete. Přikryjte a pečte v troubě 1 h30 při 160 °C.

5. Podávejte horké s rýží nebo těstovinami!

Původ receptu na osso-bucco

Osso-bucco je tradiční recept ze severní Itálie. Jedná se o lahodnou úpravu telecího masa, která se skládá z kusu telecího nebo telecího masa nakrájeného na plátky, dušeného v páře a podávaného s omáčkou na bázi rajčat a zeleniny.

Recept je velmi starý a poprvé byl zmíněn v italské kuchařské knize z 18. století. Původ tohoto pokrmu je nejistý, ale předpokládá se, že pochází od Lombardů, obyvatel severní Itálie.

Osso-bucco je v Itálii již dlouho oblíbeným receptem. Dnes je oblíbený po celém světě a stal se klasikou italské kuchyně.

Přečtěte si také  Horoskop na 28. května 2023: Pozitivní den pro některá znamení zvěrokruhu!

Často se podává se zeleninou nebo těstovinami a je jedním z nejoblíbenějších jídel v italských restauracích.

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Finefish.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.