Špagety s pestem jsou snadný a chutný recept, ideální k obědu nebo večeři. Jakmile shromáždíte ingredience, stačí už jen dodržet několik jednoduchých kroků a připravit lahodný pokrm.
Ingredience pro 4 osoby:
Přílohy: Špagety: 500 g
Čerstvá bazalka: 2 snítky
Piniové oříšky: 50 g
strouhaný parmazán: 30 g
Olivový olej: 4 polévkové lžíce
Sůl a pepř: podle chuti
Fáze přípravy :
1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile se voda začne vařit, přidejte špagety a vařte je po dobu uvedenou na obalu (asi 10 minut).
2. Mezitím opláchněte lístky bazalky.
3. V mixéru přidejte bazalku, piniové oříšky, parmazán, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Mixujte, dokud nezískáte hladkou pastu.
4. Jakmile jsou špagety uvařené, slijte je a vraťte do pánve. Přidejte pesto a míchejte dřevěnou lžící, dokud nebudou všechny špagety pokryté pestem.
5. Podávejte horké a pochutnejte si!
Původ receptu na špagety s pestem
Špagety s pestem jsou velmi oblíbeným receptem zejména v Itálii. Ačkoli jeho obliba vzrostla po celém světě, pochází z Ligurie, velkého regionu v západní Itálii. Klasický recept se připravuje z těstovin, bazalky, česneku, pinií, parmazánu a olivového oleje.
Legenda praví, že tento recept vytvořil v 16. století italský kuchař, který měl k dispozici jen málo surovin. Dal dohromady to, co měl ve spíži, a vymyslel tento lahodný pokrm. Od té doby se špagety s pestem staly jedním z nejoblíbenějších italských jídel na světě.
Dnes jsou špagety s pestem považovány za autentický a chutný recept a běžně se podávají v italských restauracích po celém světě. Jedná se o jednoduchý a chutný pokrm, který lze připravit během několika minut a který je obecně velmi oblíbený.